dimecres, 27 de juliol del 2011

Mans Unides obre un compte d’emergència per ajudar la població afectada per la fam

Mans Unides ha obert un compte d'emergència per donar resposta a les peticions d'ajuda que s'estan rebent des de la Banya d'Àfrica i a la demanda dels nostres socis, col.laboradors i amics.

Tots aquells que vulguin col.laborar poden fer-ho en el següent compte d'emergència:

BANCO POPULAR

Cte. N º 0075 - 0001 - 85-0606786759

REF: EMERGÈNCIA BANYA D'ÀFRICA

També pots fer el teu donatiu aquí a la web de Mans Unides. (Al formulari, junt al cognom escriu la referència: Fam Àfrica)


La vida de milions de persones corre perill i Mans Unides, com fa des del seu naixement, no pot sostreure al dolor i al sofriment d'aquestes persones, que ens necessiten avui més que mai.

Dimecres passat, les Nacions Unides van declarar la fam (*) en dues regions del sud de Somàlia, i van advertir que la situació podria ampliar-se a altres regions del país, si la comunitat internacional no intervé amb agilitat. La fam afecta gairebé la meitat de la població somali, 3,7 milions de persones, dels quals 2.800.000 estan al sud.

Els greus problemes alimentaris s'estenen també als països de l'anomenada Banya d'Àfrica: Sudan del Sud, Djibouti, Eritrea, Etiòpia i Kenya. En aquests dos últims, que a més són receptors de la major part dels desplaçats provinents de Somàlia, s'ha declarat ja l'emergència. D'aquesta manera, la fam i la desnutrició amenacen la vida de més de 11 milions de persones. La sequera, sumada a l'increment del preu dels aliments en els mercats internacionals, està causant estralls entre els sectors de població més pobres.

Les persones més vulnerables en aquests casos són les dones, els ancians i els nens, que fugen desesperats de casa seva, buscant una mà amiga que els socorri. Molts d'ells, sobretot els més petits, es queden al camí, perquè són els més vulnerables. Moltes vegades, les conseqüències de la malnutrició severa són irreversibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada